вівторок, 22 січня 2019 р.

День соборності України





З Днем Соборності України!
Бажаю міцного здоров'я, щастя та миру!     

День Соборності  відзначається в Україні щороку 22 січня, на честь проголошення в цей день у 1919 році Акту возз'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Тоді незалежні частини України, що постали на уламках зруйнованих Російської та Австро-Угорської імперій, об'єдналися в єдину соборну і неподільну Українську державу. Український народ, що століттями був розділений між різними країнами, визволився нарешті з неволі і отримав можливість об'єднатися на своїй землі в цілісній Україні.

Цього дня також згадують іншу подію, яка відбулася 22 січня 1918 року, рівно роком раніше. Це прийняття 4 Універсалу Українською Центральною  Радою, яким проголошувалася повна незалежність Української Народної Республіки, що також стало важливим кроком до становлення сучасної української держави.









Ми заздалегідь готувалися до цього свята. Вдома малювали малюнки , робили аплікації, розучували вірші. Потім прикрасили своїми роботами виставковий стенд, де поруч з нашими творіннями красувалися роботи дітей з інших класів. Вийшло дуже гарно і урочисто. А на виховній годині пригадали що це за свято, переглянули документальний фільм і прийняли участь в флешмобі «Прикрась карту України».Кожному класу потрібно було на карті України розфарбувати 2 області.Не просто розфарбувати, а зазначити чим вони славляться. Нашому класу дісталися Хмельниччина та Харківщина. Ми вирішили в Хмельниччині зобразити фортецю й лелеку, а на Харківщині літака, автомобіль та дуба. І об’єднати їх хлібом-сіллю, українською гостинністю. Більшість дітей приклали свою руку до створення нашого шедевру, що було дуже зворушливо. Вийшло гарно. Далі ми передали естафету 3-А класу.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Вшановуємо пам’ять Тараса Шевченка

9 березня українці відзначили 210-ту річницю від дня народження поета, художника, мислителя Тараса Григоровича Шевченка. Життя Велик...