неділю, 7 квітня 2019 р.

Великдень


Результат пошуку зображень за запитом "великдень"       Навесні, як все оживає, люди святкують найбільше християнське свято Великдень .В цей день святкують воскресіння Ісуса Христа. Саме тому люди вітаються один з одним словами « Христос воскрес», а у відповідь чують « Воістину воскрес». І хоча в кожній родині існують різні традиції святкування цього Світлого дня, та для всіх нас Великдень це мир, злагода, єднання, участь у святковій службі, святковий стіл, паска, писанки, свячені страви у Великодньому кошику.
      В моїй родині прийнято заздалегідь готуватися до цього свята. Ми ретельно прибираємо оселю, не сваримося, печемо паски, фарбуємо писанки. А в неділю вранці всією сім'єю йдемо до церкви. Після того, як великодні страви освячено, ми повертаємось додому , де розговляємося за святковим столом. Спочатку їмо свячену паску та писанку, після цього можна їсти решту святкових страв.
      В народі кажуть, що у ці дні є момент, коли Господь відкриває небо, аби почути та виконати одне з найзаповітніших бажань людини з чистим серцем. Саме тому до Великодня рекомендується прогнати з серця усе зло та усю ненависть і заздрість та помиритися навіть з найзапеклішими ворогами.
    Вітаю всіх з Великоднем і бажаю, щоб ваші бажання обов’язково здійснилися.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вшановуємо пам’ять Тараса Шевченка

9 березня українці відзначили 210-ту річницю від дня народження поета, художника, мислителя Тараса Григоровича Шевченка. Життя Велик...