пʼятницю, 12 березня 2021 р.

Масниця в 3-Б



 Масляна або Масниця-традиційне веселе українське свято, яке дійшло до нас із часів язичництва Київської русі. Воно відзначається протягом тижня перед Великим постом. Це свято символізує проводи красуні-зими та зустріч яскравої теплої весни. Кожен день масляного тижня має свою назву та визначає, що робити цього дня і як його святкувати.
12 березня учні 3-Б класу відсвяткували це Велике свято. Почався захід із знайомства з історією, традиціями цього свята, з його значенням та звичаями. Спеціально до цієї події крилатики разом з класним керівником , Байіровою Антоніною Миколаївною, виготовили бабу-символ свята та прикрасили її. Потім ми розважалися на шкільному подвір'ї. Грали в рухливі та веселі ігри, просили один в одного вибачення та висловлювали побажання. Закличками та піснями закликали Весну. Кульмінацією заходу було спалення баби, в багаття до якої діти підкидали аркуші, на яких писали бажання. Тепер вони всі обов'язково здійсняться.
Закінчилося свято ласуванням різноманітних смачненьких млинців, які діти приготували разом з батьками заздалегідь.
Свято всім учасникам дуже сподобалося, а діти зазначили, що сьогоднішній день був кращим ніж Новий рік і День народження.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вшановуємо пам’ять Тараса Шевченка

9 березня українці відзначили 210-ту річницю від дня народження поета, художника, мислителя Тараса Григоровича Шевченка. Життя Велик...