понеділок, 9 листопада 2020 р.

День української писемності та мови в 3-Б класі

 


"Бринить, співає наша мова, чарує, тішить і п'янить"


З метою популяризації української писемності та  мови серед учнів початкових класів в 3-Б класі 9 листопада, в День української писемності та мови було проведено ранкову толоку "Мова наша солов'їна"

Ми- українці. Живемо у вільній незалежній державі Україні. Розмовляємо рідною державною мовою. А мова в нас багата, мелодійна та щира, як душа нашого народу.

 Учені довели, що вік нашої мови-7 тисяч років. З покоління в покоління в часи розквіту та падіння передавали нам предки цей скарб. Народ плекав рідну мову у піснях, легендах, переказах і передавав від роду до роду, щоб не загинула. 

Для нас, нащадків, рідна мова-це не тільки дорога спадщина, яка об'єднує в собі народну мудрість, вироблену сотнями поколінь. Це наша гордість, яку ми мусимо поважати й берегти.

Під час толоки учні ділилися своїми знаннями про рідну мову, про свої перші слова. Охоче називали відомих українських поетів та письменників. Впізнавали їх твори. Показували свої вміння писати найрідніші та найдорожчі слова.















1 коментар:

Вшановуємо пам’ять Тараса Шевченка

9 березня українці відзначили 210-ту річницю від дня народження поета, художника, мислителя Тараса Григоровича Шевченка. Життя Велик...